Vegan zálivka, dresink či dip

V tomto teplém počasí nemá člověk chuť na nic těžkého, ráda si pochutnám na zeleninovém salátu na kterém nesmí chybět zálivka.

Zálivka se velmi často připravuje ze zakysané smětany či jogurtu. Ani jedno však není možné použít při bezmléčné dietě. Velmi často používím právě tento dresink, který má všestranné využití, lze jej využit na dresink, zálivku či dip, záleží na hustotě přípravy.

Ingredience

 

  • Rýžová smetana Soyatoo dle potřeby
  • Umeocet dle chuti
  • mořská sůl dle chuti
  • čerstvé bylinky – bazalka
  • mandlové mléko na naředění

 

Rýžovou smetanu vyjmeme z obalu, vložíme do skleněné misky a ochutíme solí, čerstvými bylinkami a okyselíme Umeoctem, citronem, limetkou, případně jablečným či vinným octem, každý má svojí jedinečnou chuť. Je těžké psát poměr surovin, každý máme jiné chutě.

Možností kombinací je neomezeně. Můžeme použít různé variace bylinek: nať celeru, petržele, pažitku, česnek, přidat cibulku, přikyselit limetkou či citronem.

 

Poznámky

Počet porcí: kolem 300- 350g

Čas přípravy: 15 minut