Králík se zeleninovou omáčkou a quinou

 

 Ingredience

Omáčka

  • 3 mrkve
  • 1 petržel
  • 50g celeru
  • 150g dýně
  • 30g pórku
  • 1 litr vody
  • řepkový olej pár kapek

 

Vývar

  • 100g králičích prsou
  • 2 mrkve
  • 30g celeru
  • 1 petržel
  • 1 litr vody

Příloha

  • 15g světlé quinoy
  • 15g červené quinoy
  • voda dle potřeby

Příprava

Původně měl být králíček se špenátem, ale řekla jsem si, že udělám změnu a změna slavila úspěch. Králíček se konal, ale se zeleninovou omáčkou a quinoou. Náš malý strávníček vymlasknul celou mističku a ještě křičel mamíííí mňamííí.

Zeleninu na omáčku očistíme, pokrájíme a uvaříme v páře. 
Vývar – maso omyjeme a vložíme společně s nahrubo pokrájenou zeleninou do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa a zeleniny. 
Poté maso a zeleninu vyjmeme a vývar použijeme k uvaření quinoy. Zbylý vývar použijeme na přípravu omáčky. Zeleninu, kterou jsme připravili v páře rozmixujeme a naředíme vývarem. Pro lepší vstřebatelnost živin přidáme pár kapek řepkového oleje.
Omáčku podáváme společně s králičím masem a quinoou.

Zeleninu, kterou jsme vyjmuli a zbytek vývaru můžeme použít na přípravu polévky, nebo ji do omáčky rovněž přidat. Já si udělala polévku do zásoby.

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas příprvavy: 60 minut

Více o quinoe: quinoa