Ingredience
Omáčka
- 3 mrkve
- 1 petržel
- 50g celeru
- 150g dýně
- 30g pórku
- 1 litr vody
- řepkový olej pár kapek
Vývar
- 100g králičích prsou
- 2 mrkve
- 30g celeru
- 1 petržel
- 1 litr vody
Příloha
- 15g světlé quinoy
- 15g červené quinoy
- voda dle potřeby
Příprava
Původně měl být králíček se špenátem, ale řekla jsem si, že udělám změnu a změna slavila úspěch. Králíček se konal, ale se zeleninovou omáčkou a quinoou. Náš malý strávníček vymlasknul celou mističku a ještě křičel mamíííí mňamííí.
Zeleninu na omáčku očistíme, pokrájíme a uvaříme v páře.
Vývar – maso omyjeme a vložíme společně s nahrubo pokrájenou zeleninou do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa a zeleniny.
Poté maso a zeleninu vyjmeme a vývar použijeme k uvaření quinoy. Zbylý vývar použijeme na přípravu omáčky. Zeleninu, kterou jsme připravili v páře rozmixujeme a naředíme vývarem. Pro lepší vstřebatelnost živin přidáme pár kapek řepkového oleje.
Omáčku podáváme společně s králičím masem a quinoou.
Zeleninu, kterou jsme vyjmuli a zbytek vývaru můžeme použít na přípravu polévky, nebo ji do omáčky rovněž přidat. Já si udělala polévku do zásoby.
Poznámka
Počet porcí: 2
Čas příprvavy: 60 minut
Více o quinoe: quinoa