Ingredience
- České Ghíčko dle potřeby
- 2 kuřecí prsní řízky
- 200g červené papriky
- 85g pórku
- 1 bílá cibule
- 1 šalotka
- sojová omáčka dle chuti (lze zakoupit i bez lepku např. Tamari)
- voda dle potřeby
- sůl dle chuti
- baby gril koření dle chuti
- maďarská lahůdková paprika Grešík dle chuti
- rýže basmati dle potřeby
- řasa kombu – velikost poštovní známky
Příprava
Mořské řasy zařazuji pravidelně do našeho jídelníčku. Jsou cenné svým složením a přímo nabušené minerálními látkami a vitamíny. Řasa kombu je silnou detoxikační pomůckou na pročištění trávení, celého organismu a na stimulaci štítné žlázy.
Na Ghí si zatáhneme kuřecí maso, osolíme, okořeníme, orestujeme a vyndáme do hrnce a přiklopíme. Na výpeku z masa si orestujeme bílou cibuli a šalotku, přidáme zpět maso, pokrájenou zeleninu a krátce povaříme, nesmí dojít k rozvaření zeleniny. V případě potřeby podlijeme vodou. Synovi jsem odebrala, nám ještě dokořenila a přidala pár kapek sojové omáčky.
Podáváme s rýží basmati. Basmati rýži jsem propláchla vodou, zalila a nechala vařit společně s řasou kombu.
Poznámka
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 45 minut
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/