Krůtí směs s pórkem, cibulkou, paprikami s basmati rýží a řasou kombu

 

 Ingredience

  • České Ghíčko Bio dle potřeby
  • 250g krůtího masa
  • 1 velká cibule
  • 60g pórku
  • 2 malé červené papriky
  • 1 bílá paprika
  • lahůdková maďarská paprika Grešík dle chuti
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • sůl dle chuti
  • nať jarní cibulky na ozdobení
  • voda dle potřeby
  • rýže basmati dle potřeby
  • řasa kombu – velikost poštovní známky

Příprava

Masové směsi jsou naše oblíbené, většinou je připravuji z kuřecího nebo vepřového masa, ale jelikož jsem měla chuť na změnu, připravila jsem ji tentokrát z krůtího masa. Miluji jejich poměrně rychlou přípravu a jejich pestrobarevnost.

Krůtí maso omyjeme, nakrájíme na nudličky, orestujeme na Ghí společně s nakrájenou cibulí, osolíme, přidáme lahůdkovou papriku, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Nakonec přidáme kurkumu, pokrájené papriky a pórek, promícháme a krátce prohřejeme, ne však příliš dlouho, aby se nám zelenina nerozvařila. Masovou směs jsem nezahušťovala.

Podáváme s rýží basmati, kterou ozdobíme natí z jarní cibulky. Rýži propláchneme a dáme vařit společně s řasou kombu. Řasu můžeme ponechat nebo vyjmout, chuť rýže nezmění.

Poznámka

Počet porcí: 4 porce

Čas přípravy: 45 minut

 

Více informací o mořských řasách najdete zde: mořské řasy

 

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/