Ingredience
- České Ghíčko dle potřeby
- 100g krůtích prsních řízků
- 1 šalotka
- 4 střední mrkve
- 1/2 petržele
- 30g celeru
- 2 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- himalájská sůl dle chuti
- 2 lžíce amarantových vloček Country life
- pažitka na ozdobení
- 1litr vody
Příprava
Po neděli jsme vyrazili na nákup do Billy. Čerstvou mrkvičku s natí jsem tam nemohla nechat. O pár kroků dál jsem zahlédla šalotku. Šalotku miluju a po těch dvou posledních sáčcích jsem rychle skočila. Bohužel se marně snažím sehnat čerstvé bylinky, asi by to chtělo si přivstat, ale ulovila jsem aspoň pažitku, takže hurá jde se na to.
Na Českém Ghíčku si orestujeme šalotku, přidáme krůtí maso, zatáhneme, přidáme pokrájenou zeleninu, promícháme, prohřejeme a zalijeme vodou. Přidáme nové koře a bobkový list, osolíme. Vaříme do změknutí zeleniny a masa ke konci přidáme amarantové vločky a krátce povaříme. Při podávání ozdobíme pažitkou.
Poznámka
Pokrm vhodný pro: bez BKM, lepku, vajec
Počet porcí: 2
Čas přípravy: 45 minut
Pro děti od 1 roku
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/