Ingredience
- 100-150g kešu ořechů
- 1 kokosové mléko v plechu REAL
- 1/2 vanilkového lusku – vanilka z něj
- javorový sirup dle chuti
Ovocná část
- jahody dle potřeby (4hrsti)
- 1 hruška
- javorový sirup dle chuti
Strouhaná čokoláda na ozdobení Vivani hot vegan či čerstvé ovoce
Příprava
Je po svátcích, ale nás stále honí mlsná. Tentokrát byla chuť na dezert a jelikož máme v zásobě stále hodně mražených jahod byla volba jasná. Nemusíte čekat na jahody, dezert jde připravit v řadě kombinací ať už s ovocnými: borůvkami, mangem, hruškami či kakaovým práškem. Fantazii se meze nekladou.
100-150g kešu ořechů, zalijeme tekutým podílem z kokosového mléka, necháme namočené 15 minut. Každé kokosové mléko v plechu má jiné množství tekutého podílu, pokud by jej bylo příliš, před mixováním kešu ořechů odlijeme (mohlo by být příliš řídké a museli bychom přidávat další ořechy) a následně při šlehání dle konzistence přiléváme. Pak přidáme tuhý podíl z kokosového mléka, vanilku z poloviny vanilkového lusku, vše rozmixujeme dohladka, osladíme javorovým sirupem dle vůastní chuti. Ovocnou část uděláme dle vlastní chuti a podle toho kolik si chceme dopřát ovoce. Rozmixujeme jahody s hruškou, dle chuti případně dosladíme javorovým sirupem. Nalijeme do pohárů. Já nalila nejdřív jahodovou a pak krém z kešu a kokosového mléka. Ozdobíme strouhanou čokoládou nebo čerstvým ovocem.
Přeji příjemné mlsání.
Poznámka
Pokud bude skladováno do druhého dne dala bych do avent zásobníků nebo někam, kde nebude osychat ideálně každé zvlášť. Mléko jsem použila z plechu.
Počet porcí: 5
Čas přípravy: 20 minut
Lze připravit i s borůvkami, mangem, hruškami atd.