Ingredience
- 400g hovězího ořechu (při ABKM ne všechny děti zvládají, lze nahradit krůtím, vepřovým, králičím)
- 2 bílé cibule
- 1 mrkev
- 80g očištěné a vydlabané máslové dýně či hokaido
- 3-4 listy hlávkové kapusty
- 1 malá petržel
- 60g řapíkatého celeru (nebo bulvového)
- voda dle potřeby
- sůl dle chuti
- řepkový olej na zakápnutí či jiný tuk
- rýže basmati dle potřeby
Příprava
Zapékání miluji, člověk má volné ruce a může se věnovat přípravě dezertů, úklidu a nebo také příjemnému nic nedělání. Tento čas jsme využili k úklidu a prohlížení knížek. Tato směs u našeho malého strávníčka těžce bodovala a rozhodně se k ní budeme vracet. Kapusta dala celé směsi velmi příjemný nádech a při obědě se ozývalo spokojené pomlaskávání s komentářem „MŃAM“.
Cibuli očistíme, pokrájíme, dáme do zapékací mísy. K cibuli přidáme na kostky pokrájené maso, očištěnou nakrájenou mrkev, petržel, celer, máslovou dýni, zalijeme vodou, osolíme, zamícháme, přiklopíme. Masovou směs se zeleninou vložíme do trouby a pečeme na 200°C do změknutí masa a zeleniny. Když je zelenina a maso měkčí, přidáme na proužky nakrájenou hlávkovou kapustu a pár kapek oleje a pečeme do požadovaného změknutí.
Můžeme servírovat kousky, případně maso vybrat a směs zeleniny rozmixovat v hladkou omáčku, podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila basmati rýži.
Poznámka
Počet porcí: 3
Čas přípravy: 60 minut