Mandlový dezert s hruškou, nektarinkou, vanilkou a probiotiky

 

 Ingredience

  • 134g loupaných nesolených mandlí
  • 130ml madlového mléka Provamel
  • 1 nektarinka (manga)
  • 1 hruška
  • 5 kapek denní dětské dávky probiotik biogaia nebo biopron…
  • 1 vanilkový lusk vanilka z něj
  • připravovala jsem pro syna, sladila jsem ovocem, dle potřeby a vlastní chuti případně doslaďte například javorovým sirupem

Příprava

Kdo si hraje nezlobí a já si hraji ráda a dezerty mě moc baví.
Tento dezert je velmi jednoduchý a snadný, hodí se pro chvíle, kdy není příliš času a potřebujeme rychlou výživnou svačinku. Množství chutí a variací je neomezené. V letních dnech je to velmi příjemné osvěžení.

K přípravě potřebujeme pouze loupané mandle, rostlinné mléko, ovoce a probiotika.

Pokud chceme mít jogurt hladší, mandle namočíme do mandlového mléka nebo vody. Jelikož jsem neměla příliš času, tak jsem zvolila jiný postup.

Mandle jsem rozsekala na prach, využívám sekací nádoby od tyčového mixéru, následně tyčovým mixérem vyšleháme rozsekané mandle společně s mandlovým mlékem, rozřízneme vanilkový lusk a vanilku z něj přidáme do směsi mandlí a rostlinného mléka, kdo chce, přisladí, ale já neměla potřebu, využívám přirozené sladkosti ovoce.

Vzniklý „jogurtový“ krém naplníme do pohárků a na vrch dáme rozmixované pyré z hrušky a nektarinky a ozdobíme plátky nektarinek. Před podáním přidáme probiotika a zamícháme.

Poznámka

 

Počet porcí: 3

Čas přípravy: 15 minut

 

Kombinujeme s libovolnými druhy ovoce, případně kakaovým práškem, karobem, ořechy, kdo chce nakyslou chuť jako u jogurtu, přidejte pár kapek limetky nebo citronu. Pokud chceme chuť s nádechem do tvarohova, přidáme přírodního rozmixovaného šmakouna – sušený vaječný bílek nebo konopného semínko.