Nepečené švestkovo-skořicové košíčky

Ingredience

  • 108g ovesných vloček (ovesné vločky lze zakoupit rovněž bez lepku, případně nahradit pohankovými vločkami…)
  • 50g celých loupaných mandlí
  • 50g kokosového oleje bio Puritas
  • 110g sušených švestek
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • na špičku lžičky skořice

připravovala jsem tyto košíčky ve dvou verzích, tedy ze dvou dávek, do druhé verze jsem navíc přidala švestkového Šmakouna a to 50g. Šmakoun není vhodný pro bezvaječnou dietu. Je vyroben ze sušeného vaječného bílku.

zdobení na 8 košíčků

  • 1/2 čokolády na vaření Vivani
  • plátky mandlí dle potřeby
  • čerstvé ovoce, já měla maliny

Příprava

Snadný rychlý dezert, který připravíte velmi rychle, úžasné jako rychlá záchrana když nemáte nic upečeno ke kávě, zároveň vydatná svačinka. Příprava zabere několik málo minut, následně stačí počkat než košíčky zatuhnou v lednici, případně pokud velmi spěcháte, můžete zamrazit a jsou připravené raz dva.

Tak pojďme na to. Ovesné vločky nameleme na prach společně s mandlemi, přidáme pokrájené švestky, přidáme kokosový olej, datlový sirup a skořici (pokud připravujeme verzi se švestkovým Šmakounem, nastrouháme jej, rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a přidáme do směsi). Pomocí rukou vzniklou směs důkladně propracujeme. Vybereme si formičky (použila jsem silikonové od Tescomy), do kterých směs natlačíme a vytvarujeme košíčky. Následně již jen rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, připravené košíčky zalijeme čokoládou a posypeme lehce dorůžova opraženými mandlemi, dáme do lednice zachladit a nakonec před servírováním ozdobíme čerstvým ovocem.

 

Přeji příjemné mlsání.

 

Poznámka

počet porcí: z jedné dávky připravíte přibližně 8 košíčků

čas přípravy: 15 minut