Ingredience
- České Ghíčko bio dle potřeby
- 1/4 ledového salátu (polníčku, chřestu, rukoly…)
- 1-2hrsti zelených fazolek
- 1 lžíce konopného semínka
- čerstvá pažitka dle chuti (případně jarní cibulky, šalotky, bílé cibule…)
- 5 ředkviček
- umeocet nebo citron dle chuti, případně limetka
- citronový tymián dle chuti
- bazalka dle chuti
Příprava
Celý den venku na zahrádce, sázíme, sekáme, prostě spousta práce. Večer jsem měla chuť jen na něco lehkého, otevřela jsem lednici a začala vyndavat od všeho ždibec a vznikl tento velmi chutný salát. Na Ghí prostě vše chutná skvěle.
Na pánvi si rozpustíme Ghí, do kterého přidáme nasekanou pažitku, přidáme zelené fazolky, krátce orestujeme. Když jsou fazolky měkké, přidáme pokrájené ředkvičky, konopné semínko, vše společně zamícháme. Dochutíme bylinkami, solí a umeoctem. Já použila bazalku, citronový tymián, 2 lžičky umeocta a sůl.
Podáváme s oblíbeným pečivem, já jsem měla domácí žitno-pohankový chléb.
Poznámka
Počet porcí: 2
Čas přípravy: 10 minut
Umeocet: ve skutečnosti se nejedná o skutečný ocet, protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou. Umeocet je již slaný pozor na přesolení polévky.
Složení: UME švestky (54,5%), mořská sůl (35,6%), Shizo (Perilla listy).