Kakaové špaldové sušenky s kešu ořechy a vanilkou

Ingredience

  • 250g špaldové mouky T630 či hladké špaldové
  • 100g kešu ořechů, nepražené, nesolené
  • 40g kakaového másla
  • 70g kokosového oleje
  • 12g kakaového prášku
  • 80g datlového sirupu
  • 1 vanilkový lusk, vanilka z něj
  • 60ml mandlového mléka

* do sušenek můžeme přidat i hořkou čokoládu, já si toho našeho mlsouna nechtěla až tak zmlsat 😀

 

Příprava

Původně jsem si připravovala tyto sušenky pro sebe, ale našemu malému mlsáčkovi nic neuteče a sušenky neunikly jeho pozornosti.
Kombinace kešu ořechů, kakaového másla a kakaového prášku je prostě úžasná a tyto sušenky se u nás dlouho neohřály. Není divu, jsou prostě úžasné. Dopřejte si dávku sušenek s kešu ořechy a kvalitním kakaovým práškem. Kakaový prášek a kešu ořechy jsou bohatým zdrojem vápníku. Kakaový prášek obsahuje řadu cenných minerálů, antioxidantů, obsahuje také velké množství hořčíku a železa. Pojďme si tedy zdravě zamlsat.

Ve vodní lázni rozehřejeme kokosový tuk a kakaové máslo, rozpouštěla jsem každý z tuků odděleně. Do prosáté mouky přidáme nalámané kešu ořechy, kakaový prášek, vanilku, datlový sirup, rozehřáté kakaové máslo a kokosový olej. Z uvedených surovin vypracujeme těsto a dle potřeby přiléváme mandlové mléko, já jej přidala 60ml, záleží, jakou mouku zvolíme a jak bude sát. Dalším důležitým faktorem je zvolené mandlové mléko. Mléko domácí výroby či mandlové mléko jiných výrobců může mít různou konzistenci, tudíž přidáváme postupně tak, aby těsto bylo lehce lepivé, ale ne příliš. Důležité je, aby nám ořechy v těstě držely. Z vypracovaného těsta vytvarujeme malé sušenky s rozměry ideálně 1,5 cm vysoké a 3cm široké. Takto připravené sušenky klademe na plech s pečícím papírem, vložíme je do rozehřáté trouby na 180°C, pečeme přibližně 30 minut, záleží, jakou tvrdost vyžadujeme.

 

Poznámka

Počet porcí: 30

Čas přípravy: 45 minut