Ingredience
- 2 lžíce Ghítely
- 300g pohankových vloček
- 200g Studentské směsi ořechů – Viva vital Studenten Futter
- 80g čokolády Liebhart S Amore Bio – hořká čokolda 99% kakaa Bio
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce kokosového oleje bez vůně Purity Vision Bio
Příprava
Blíží se Valentýn, máte už dáreček? Ne? A co tak si vyrobit domácí müsli s Ghítelou?
Čokoládu a kokosový olej si rozpustíme. Jednotlivé suroviny smícháme, směs dáme na plech s pečícím papírem a zapékáme při 180°C přibližně 15-20 minut. Po vychladnutí uskladňujeme ve skleněných dózách. Podáváme například s kokosovým mlékem.
Poznámka
Čas přípravy: 30 minut
Z uvedeného množství připravíte cca 600 g domácího müsli. Studentská směs ořechů: 40% rozinek, 20% lískových oříšků, 15% vlašských ořechů, 10% loupaných mandlí, 10% para ořechů, 5% kešů oříšků. Za inspiraci děkuji Ivaně Mařákové.
Ghítela je luxusní alternativa oblíbené pomazánky. Složení: arašídové máslo, ghí, kakao, med, vanilka vše v BIO kvalitě.