Ingredience
- 1/2 manga Kent
- 50g amarantových vloček
- mandarinková šťáva dle chuti
- 50g hroznového vína
- 150ml mandlového mléka
- 1/4 lžičky skořice
- na ozdobení hroznové víno
Příprava
Mango jsem chtěla už delší dobu vyzkoušet, ale vždy jsem ho nechala v regále. Manžel mi jej přivezl se závozem čerstvé zeleniny. Chodila jsem kolem něj pár dní a přemýšlela, co z něj vykouzlím. Ráno manžel odšťavňoval mandarinky pro našeho čmeláčka a mně už to bylo jasné.
Amarantové vločky zalijeme mandlovým mlékem, mírně prohřejeme se skořicí, nevaříme, přiklopíme poklicí. Připravíme si ovoce, oloupeme si mango, nakrájíme hroznové víno, společně rozmixujeme. Přidáme čerstvou šťávu z mandarinek dle chuti, já dala 30ml. Na dno poháru dáme amarantové vločky, následně přidáme mandarinkovou šťávu a jako poslední vrstvu směs manga a hroznového vína, ozdobíme hroznovým vínem.
Amarantové vločky hodně sají, záleží, jakou konzistenci požadujeme, pokud řidší dáme více mandlového mléka.
Poznámka
Počet porcí: 1
Čas přípravy: 20 minut
Více o amarantu se dočtete v tomto odkazu: amarant