Ingredience
- 450g mletého hovězího a vepřového masa
- 5 malých cibulek
- 3 velké stroužky česneku
- Bio České Ghíčko dle potřeby či jiný tuk
- 5 rajčat
- 2 balení sekaných rajčat Alnatur (240g jedno)
- 250ml červeného vína
- špetka pepře
- špetka lahůdkové maďarské papriky Grešík
- čerstvý tymián dle chuti
- čerstvá bazalka dle chuti
- himalájská sůl dle chuti
- třtinový cukr dle chuti
- 1 balení celozrnných špaget Sgambaro (případně belepkových)
Příprava
Naše teta má malý obchod s potravinami, a když jsme tam byli nakoupit, smály se na mě nádherná keříková rajčata. Nešlo odolat, doma zásoby kvalitního protlaku. U tety navíc velmi pěkné čerstvé mleté maso takže jsem se mohla dát do práce.
Na olivovém oleji si orestujeme pokrájenou cibulku a česnek, přidáme mleté maso, které opékáme za stálého míchání 5 minut a při tom rozmělníme vidličkou. Okořeníme solí, paprikou, pepřem, promícháme. Přidáme pokrájená spařená a oloupaná rajčata, rajčata z konzervy, promícháme, přidáme červené víno. Vaříme 20 minut a ke konci přidáme nasekanou lžičku bazalky, tymiánu a přisladíme třtinovým cukrem. Připravíme si špagety: dáme vařit vodu, osolíme, přidáme olivový olej a počkáme, až se voda začne vařit. Přidáme špagety a vaříme 9 minut.
Poznámka
Ďábelské tousty, rozmixujeme zbytek omáčky, topinky řádně počesnekujeme a jako ozdobu přidáme cibuli.
Některé děti netolerují bílkovinu obsaženou v hovězím mase je třeba zvážit.
Inspiraci na tento recept jsem čerpala z kuchařky Vaření po celý rok.
Počet procí: 6
Čas přípravy: 45 minut