Králík pečený na česneku a Českém Ghíčku se špenátem a jáhličkami

 

 Ingredience

  • 1 králičí stehno
  • 2 mražené kostky listového špenátu
  • 1/2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 30g jáhel
  • himalájská sůl dle chuti
  • šepetka kmínu
  • České Ghíčko dle potřeby

Příprava

Potřebovala jsem zredukovat zásoby králíka a špenátu. Jelikož my králíčka rádi tak nebylo o čem přemýšlet.

Králičí stehno omyjeme, dáme do zapékací mísy, potřeme směsí soli a česneku, pokmínujeme, podlijeme, dáme do trouby a pečeme na 180°C 1,5 hodiny. Během pečení otáčíme, případně podlijeme vodou. Králík by měl od kosti odpadávat. Ke konci potřeme Českým Ghíčkem. Propláchneme a spaříme několikrát jáhly, dáme vařit na 15 minut s dvojnásobkem množství vody, hodně sají. Po uvaření přiklopíme a nechápe vsáknout přebytečnou vodu. Necháme si povolit listový špenát. Orestujeme cibulku, společně s česnekem, přidáme špenát, osolíme a krátce prohřejeme. Doba přípravy 2 hodiny.

Poznámka

Počet porcí: 1

Čas přípravy: 90 minut

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce.http://ceskeghicko.cz/kontakt/