Amarantový dezert se skořicí a jablky

Ingredience

  • 60g Amarantu
  • 1-2 jablka
  • mletá skořice dle chuti
  • jablka na ozdobení
  • voda dle potřeby

 

 

Příprava

Amanrat má syn stále velmi rád a já jej hojně zařazuji kvůli jeho cenným živinám.
 

Amarant je obilnina původem z Jižní Ameriky, znali již staří Mayové. Laskavec je přirozeně bezlepková obilnina, má nízký glykemický index. Amarant je zdrojem minerálů vápníku ( 2 x více než v mléku ), hořčíku, draslíku i železa a vitaminů řady B (B1 a B2), antioxidantu E a vitamínu C. Sklizeň semen amarantu může probíhat až 3x ročně. Amarant je přirozeně bezlepková potravina, která může celiakům nahradit obiloviny.

Amarant propláchneme a dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí, vaříme přibližně 15-20 minut, nakonec přidáme nastoruhané jablíčko, které krátce prohřejeme. Vzniklou směs amrantu, skořice a jablíčka naplníme do pohárků a ozdobíme jablečnými plátky.

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 30 minut

Váce o amarantu zde: amarant