Ingredience
- 60g Amarantu
- 1-2 jablka
- mletá skořice dle chuti
- jablka na ozdobení
- voda dle potřeby
Příprava
Amarant je obilnina původem z Jižní Ameriky, znali již staří Mayové. Laskavec je přirozeně bezlepková obilnina, má nízký glykemický index. Amarant je zdrojem minerálů vápníku ( 2 x více než v mléku ), hořčíku, draslíku i železa a vitaminů řady B (B1 a B2), antioxidantu E a vitamínu C. Sklizeň semen amarantu může probíhat až 3x ročně. Amarant je přirozeně bezlepková potravina, která může celiakům nahradit obiloviny.
Amarant propláchneme a dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí, vaříme přibližně 15-20 minut, nakonec přidáme nastoruhané jablíčko, které krátce prohřejeme. Vzniklou směs amrantu, skořice a jablíčka naplníme do pohárků a ozdobíme jablečnými plátky.
Poznámka
Počet porcí: 2
Čas přípravy: 30 minut
Váce o amarantu zde: amarant