Brokolicový krém s pórkem a hráškem

 

Ingredience

  • České Ghíčko dle potřeby
  • 250g brokolice bez košťálu
  • 70g pórku
  • 150g hrášku
  • 1litr vody
  • himalájská sůl dle chuti
  • mandlové mléko Provamel dle chuti

Příprava

Mam v lednici asi nějakého šotka. Přemnožila se mi v zásobách brokolice. Tatínek i já jsme koupili brokolici, jen jsme si o ní zapomněli říct, ale to vůbec nevadí, protože brokolice je naše oblíbená.

Na Českém Ghí si orestujeme pórek, přidáme na růžičky rozebranou brokolici, hrášek, promícháme, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme do změknutí zeleniny, rozmixujeme a přidáme dle chuti mandlové mléko.

Příprava

Na Českém Ghíčku si orestujeme šalotku, přidáme pokrájenou mrkev, celer, petržel, na jemno pokrájený česnek, krátce promícháme, prohřejeme a zalijeme vodou. Přidáme sůl, majoránku, kmín a pokrájené brambory. Vaříme do změknutí brambor a zeleniny a ke konci rozšťoucháme.

 

Poznámka

Počet porcí: 2
Čas přípravy: 20 minut

Pro děti od 1 roku

Pokrm vhodný pro: vegetariány, bez BKM, lepku, vajec.
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/