Krémová batátová polévka s bílou ředkví a cibulí

 

 Ingredience

  • České Ghíčko dle potřeby
  • 1 bílá cibule
  • 300g batátů
  • 30g petržele
  • 150g bílá kulatá ředkev
  • 50g květáku
  • himalájská sůl dle chuti
  • petrželová nať na ozdobení
  • 1 litr vody

Příprava

Včera jsme vyjeli na nákup ovoce a zeleniny. Letmo jsem zahlédla bílé ředkve, přešla je a šla pro batáty. Procházela jsem se oddělením zeleniny a kochala jsem se. Narazila jsem na bílou cibulku, kterou jsem ještě nezkusila a pořád mi očka jezdila zpět na bílou ředkev. Co myslíte, odolala jsem jí? No jasně, že ne. Hned mi totiž blesklo hlavou, že takovou polévku jsem ještě nedělala a musím říct, že to byla velká chyba. Je totiž úžasná.

Zeleninu si očistíme, rozkrájíme. Na Českém Ghí si orestujeme bílou cibulku a přidáme pokrájený batát, ředkev, petržel, přidáme květák, prohřejeme a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí zeleniny, rozmixujeme, servírujeme a ozdobíme petrželkou.

 

Poznámka

Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 minut

Pro děti od 1 roku

Pokrm vhodný pro: vegetariány, bez BKM, lepku, vajec.
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/
3903normal