Kuřecí polévka se zeleninou, amarantem a zázvorem

 

 Ingredience

  • České Ghíčko dle potřeby
  • 4 stření mrkve
  • 50g celeru
  • 1 petržel
  • 1/4 pórku
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1 hrst amarantových vloček
  • 1,5 litru maso-zeleninového vývaru
  • petrželová nať dle chuti

Příprava

Oběd bez polévky si nedokážeme představit, polévka je u nás základ a do základu jedině České Ghíčko.

Na Českém Ghíčku si orestujeme zeleninu, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí zeleniny. Ke konci přidáme hrst amarantu a povaříme 2 minuty. Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželovou nať a zázvor. Když vařím jen pro syna, tak polévku nesolím, případně si polévku dosolíme na talíři.

Masovo-zeleninový vývar jsem dělala z kuřecího masa, mrkve, petržele, celeru, nového koření a bobkového listu.

Poznámka

Počet porcí: 2
Čas přípravy: 30 minut

Pro děti od 1 roku, dospělí si dosolí

Pokrm vhodný pro: bez BKM, lepku, vajec.
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/