Zeleninová polévka s fazolkami a čočkou

 

 Ingredience

  • České Ghíčko dle potřeby
  • 4 střední mrkve
  • 1/2 bílé cibule
  • 1/4 batátu
  • 50g pórku
  • 30g celeru
  • 50g petržele
  • 2 hrsti zelených fazolek
  • 1 hrst červené loupané čočky
  • majoránka dle chuti
  • kmín špetka
  • petželka na ozdobení
  • voda

Příprava

Zakopla jsem v Tescu v oddělení zeleniny a přistála v batátech. Ne, dělám si legraci. Po druhé obchůzce oddělení zeleniny jsem je konečně našla. S batáty přistála v košíku další zelenina a čočku máme moc rádi, tak jsem ji přidala i do polévky.

Na Ghí si orestujeme cibulku, přidáme pokrájenou zeleninu – mrkev, petržel, celer, pórek, batát, přidáme zelené fazolky, promícháme, zalijeme vodou. Přidáme majoránku, kmín. Vaříme do změknutí zeleniny, ale počítáme s tím, že budeme přidávat červenou čočku, kterou je třeba vařit přibližně 15 minut. Dospělý si polévku osolí dle chuti.

Poznámka

Počet porcí: 2
Čas přípravy: 30 minut

Pro děti od 1 roku, dospělí si dosolí

Pokrm vhodný pro: vegetariány, bez BKM, lepku, vajec.
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/