Caro ledová káva s Ghítelou

 

 Ingredience

  • 2 lžičky Ghítely
  • 1 lžíce Cara
  • rýžovo-kokosové mléko Provamel dle chuti
  • voda dle potřeby
  • 2 lžíce rýžové smetany Soyatoo
  • Vivani hot chocoate Vegan nebo kvalitní nastoruhaná čokoláda na posypání – dle chuti

 

Příprava

Je tu léto! A ledová káva přijde vhod. Obilné kávy jsou u nás doma velmi oblíbené. Vyzkoušela jsem připravit ledovou kávu z Cara, přidala jsem si k ní Ghítelu a už neměním a nemusím se strachovat, když bude upíjet i náš syn.
Její příprava je jednoduchá a zvládne ji každý. Dopřejte si výživný a chutný nápoj s Ghítelou.

 

Do šejkru nasypeme Caro, zalijeme jej rostlinným mlékem, přidáme Ghítelu, led a dle chuti případně naředíme vodou. Vše společně důkladně protřepeme, nalijeme do sklenic, přidáme rýžovou smetanu a posypeme strouhanou čokoládou.

Poznámka

Každému dle jeho chuti, ledovou kávu můžeme připravit z Melty, rozpustné kávy, překapané či kávy připravené z kávovaru či presovače. Rostlinnou smetanu Soyatoo můžeme nahradit klasickou, stejně tak mléko můžeme použít jakékoliv rostlinné, ale kokosové je nejlepší, případně pokud tolerujeme mléčnou bílkovinu, nahradit jej kravským nebo smetanou. Ghítela: Ghítela je luxusní alternativa oblíbené pomazánky. Složení: arašídové máslo, med, kakao, ghí a vanilka. Nic víc. Bez palmáče, bez cukru, bez lepku a bez laktózy. Vše v BIO kvalitě.