Ingredience
- 400g mražených jahod
- 70g kokosové smetany Soyatoo
- 60g rýžovo-kokosového mléka Provamel
- 1-2 banány
Příprava
Máte rádi zmrzlinu? Máte spoustu jahod a nevíte co s nimi? Připravte si domácí zmrzlinu, příjemně vás osvěží v letních horkých dnech nebo si ji dopřejte, když vás honí mlsná. U nás vznikla naprosto náhodou.
Jelikož mi opětovně zbyla kokosová smetana, rozhodla jsem se ji zužitkovat do domácí zmrzliny. Původně jsem chtěla jen čistě jahodovou, ale proč nevyzkoušet něco jiného. Potřebovala jsem zpracovat loňskou zásobu jahod, a jelikož se zmrzlina v mrazáku vždy hodí, nebylo co řešit, pustila jsem se tedy do její přípravy.
Jak jsem již uvedla, použila jsem mražené jahody, tudíž jsem si je nechala povolit a následně vyšlehala v mixéru společně s oloupaným, na kolečka nakrájeným banánem, kokosovou smetanou a rýžovo-kokosovým mlékem. Vyšlehanou směs jsem nalila do misky s víkem, přiklopila a vložila do mrazáku. Já jsem připravovala zmrzlinu večer a ráno byla již krásně zmrzlá.
Místo kokosové smetany Soyatoo můžeme použít kokosové mléko v plechu. Před samotným šleháním kokosového mléka odlijeme tekutý podíl a pak jíž jen vyšleháme s ovocem, které je po ruce. Mnou připravenou zmrzlinu jsem vyndala ven z mrazáku 1 hodinu před konzumací, případně vložte do lednice, kde pozvolna povolí.
Pokud ji chcete konzumovat hned, je lepší zvolit tvořítka na přípravu domácí zmrzliny, dají se zakoupit téměř ve všech domácích potřebách, například Orion nebo Tescoma.
Zmrzlina z čerstvých jahod je chutnější a není třeba ji doslazovat, pokud máte rádi sladké, doslaďte si ji banánem, případně oslaďte de vlastní chuti.
Vyzkoušejte také variaci kokosového mléka s kakaem a banánem.
Poznámka
Z uvedených surovin připravíte cca 600g zmrzliny.
Čas přípravy bez mražení: 15 minut