Domácí müsli s mandlemi, čokoládou a malinami

Ingredience

  • 4 hrsti ovesných vloček (lze zakoupit i ovesné vločky bez lepku, případně vyzkoušet s pufovanými výrobky – quinoa, jáhly, pohanka…)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 větší hrst loupaných mandlí
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 lžíce kakaového prášku Troubelice
  • javorový sirup dle chuti
  • 100% zlomky Troubelice či jiná kvalitní čokoláda
  • maliny dle potřeby
  • rýžovo-kokosové mléko Provamel dle potřeby nebo kokosové

místo čokolády děláme také obměnu s Ghítelou-Ghítela je luxusní alternativa oblíbené pomazánky. Složení: arašídové máslo, ghí, kakao, med, vanilka vše v BIO kvalitě. Není vhodná pro vegany.

Příprava

Miluji rychlé snídaně a toto je jedna z nich.

Snadná rychlá snídaně, která má neomezené možnosti kombinací, základ může být stejný, ovesné vločky, kokosový olej, javorový sirup, a pak už si můžete hrát dle libosti. Domácí snadné, rychlé müsli bez všech zbytečností a samotná příprava zabere maximálně 10 minut.

Křupavá domácí snídaně z ovesných vloček s kokosovým olejem, javorovým sirupem, praženými vlašskými ořechy, mandlemi. Nakonec přidáno čerstvé ovoce a zalito rýžovo-kokosovým mlékem, doba přípravy 10 minut, vše na pánvi, tak jdeme na to.

Na rozehřátou pánev dáme ovesné vločky, chvíli za občasného míchání prohřejeme, přidáme mandle či kešu ořechy a vlašské ořechy, prohřejeme, aby byly trošku křupavé a nakonec přidáme kakaový prášek, čokoládové zlomky, či kvalitní nastrouhanou či nalámanou čokoládu, kokosový olej, javorový sirup. Případně si můžeme krátce opražit vlašské ořechy zvlášť. Sundáme z plotny, zamícháme, necháme vychladnout v misce či hlubokém talíři a již jen zalijeme oblíbeným mlékem a přidáme čerstvé maliny.

Přeji dobrou chuť a příjemný start do nového dne.

 

Poznámka

Počet porcí: 1

Čas přípravy: 10 minut