Extra dark čokoládová zmrzlina

Ingredience

  • 1 plechovka kokosového mléka, já měla REAL 80% – 400g plechovka
  • 200g hořké čokolády Vivani, či jiné kvalitní čokolády, samozřejmě můžete dát i méně
  • javorový sirup či jiné sladidlo na případné doslazení dle vlastní chuti
  • zdobení – čerstvé ovoce

*možné přísady navíc – Ghítela, arašídové máslo, lískooříškové máslo, bambucké máslo pro intenzivnější vůni a chuť, variant neomezeně.

 

 

Příprava

Tomášek si strašně přál čokoládovou zmrzlinku, pořád si netroufám otestovat kupovanou a ani se mi nechce, protože čokoládová zmrzlina někdy ani kolem čokolády neprošla. A tak jsem se vrhla na domácí, toto bude asi nejrychlejší recept, který jsem kdy napsala 😀

Vezmeme čokoládu na vaření, pomalu ji v hrnci rozehřejeme, pokud by se začínala chytat přidáme celé kokosové mléko (pokud se nám nechytá, přidáme kokosové mléko až po rozpuštění) i s tekutý podílem, důkladně zamícháme a vše spojíme, v případě potřeby dosladíme námi zvoleným sladidlem, zamícháme, přelijeme do plastové misky a necháme při pokojové teplotě vychladnout. Po vychladnutí dáme misku s obsahem do mrazáku na 45 minut. Po 45 minutách vyndáme, opět našleháme a dáme znova na 45 minut do mrazáku, opět našleháme a pak již jen necháme zamrazit na konzumní teplotu.

Naplníme do pohárků a ozdobíme čerstvým ovocem. Je to vážně extra čokoládová zmrzlina a nezbaští se jí moc.

 

Přeji příjemné mlsání.