Ingredience
Spodní část
- 12 hrstí strouhaného kokosu
- 4 lžíce kokosového oleje
- 3 lžičky kokosového mléka
Poleva
- 50g kokosového oleje
- 50g kešu ořechů, pražených nesolených
- 40g čokolády Liebhart S Amore Bio – hořká čokoláda 99% kakaa Bio
- 2 lžíce Ghítely
- 2 lžičky datlového sirupu
Příprava
Musela jsem vyzkoušet silikonové formičky, které přivezla babička a jak jinak než s Ghítelou, kterou jsem si velmi oblíbila. Její použití je neomezené, má jednu chybu…Je návyková.
Strouhaný kokos spojíme s rozpuštěným kokosovým olejem, aby se nám směs lépe pojila, přidáme kokosové mléko. Napěchujeme do formiček.
Připravíme si polevu. Rozemeleme si kešu ořechy na prach. Rozpustíme kokosový olej společně s čokoládou, ghítelou, přidáme datlový sirup, promícháme a nalijeme do formiček, posypeme kokosem a necháme ztuhnout v lednici.
Poznámka
Vhodné pro ABKM, bezlepové, bez vajec, vegetariánské.
Počet porcí: 12
Čas přípravy: 30 minut
Ghítela je luxusní alternativa oblíbené pomazánky. Složení: arašídové máslo, ghí, kakao, med, vanilka vše v BIO kvalitě.