Ghítelové kokosovo-čokoládové hvězdičky

 

 Ingredience

Spodní část

  • 12 hrstí strouhaného kokosu
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžičky kokosového mléka

Poleva

  • 50g kokosového oleje
  • 50g kešu ořechů, pražených nesolených
  • 40g čokolády Liebhart S Amore Bio – hořká čokoláda 99% kakaa Bio
  • 2 lžíce Ghítely
  • 2 lžičky datlového sirupu

Příprava

Musela jsem vyzkoušet silikonové formičky, které přivezla babička a jak jinak než s Ghítelou, kterou jsem si velmi oblíbila. Její použití je neomezené, má jednu chybu…Je návyková.

Strouhaný kokos spojíme s rozpuštěným kokosovým olejem, aby se nám směs lépe pojila, přidáme kokosové mléko. Napěchujeme do formiček.
Připravíme si polevu. Rozemeleme si kešu ořechy na prach. Rozpustíme kokosový olej společně s čokoládou, ghítelou, přidáme datlový sirup, promícháme a nalijeme do formiček, posypeme kokosem a necháme ztuhnout v lednici.

Poznámka

Vhodné pro ABKM, bezlepové, bez vajec, vegetariánské.

Počet porcí: 12

Čas přípravy: 30 minut

Ghítela je luxusní alternativa oblíbené pomazánky. Složení: arašídové máslo, ghí, kakao, med, vanilka vše v BIO kvalitě.