Ledové Ghítela pralinky s čokoládou a kešu ořechy

 

 Ingredience

  • 50g kokosového oleje
  • 50g pražených, nesolených kešu ořechů
  • 40g čokolády Liebhart S Amore Bio – hořká čokoláda 99% kakaa Bio
  • 2 lžíce Ghítely
  • 2 lžičky datlového sirupu

 

 

Příprava

Je libo pralinky? Co takhle z Ghítely?

Kokosový olej rozpustíme společně s čokoládou, Ghítelou. Kešu ořechy rozemeleme na prach a přidáme do pralinkové směsi, osladíme datlovým sirupem a zamícháme. Nalijeme do silikonových formiček a necháme přes noc v lednici ztuhnout, ideálně v mrazáku zmrznout. Pralinky se rozplývají, kdo má raději tužší přidá si kakaové máslo či agar.

Poznámka

Vhodné pro ABKM, bezlepové, bez vajec, vegetariánské.

Z uvedeného množství připravíte cca 48 pralinek.

Čas přípravy: 20 minut

Ghítela je luxusní alternativa oblíbené pomazánky. Složení: arašídové máslo, ghí, kakao, med, vanilka vše v BIO kvalitě.