Ingredience
- 0,5 litru hovězího vývaru
- 3 menší mrkve
- 1/2 petržele
- 1/4 pórku
- pažitka dle potřeby
- voda dle potřeby
Příprava
Jelikož mi zbyl hovězí vývar z omáčky, tak musel být zužitkován a jak jinak než do základu polévky. V lednici jsem měla nádherný čerstvý pórek a na zahrádce už mi začala růst pažitka takže volba byla jasná, popadla jsem ještě mrkvičku a dala se do práce.
Hovězí vývar jsem mírně naředila, přibližně 100-150ml vody. Do hovězího vývaru, který se již vařil jsem přidala nahrubo nastrouhanou zeleninu – mrkev, petržel a pokrájený pórek, povařila do změknutí zeleniny a nakonec jsem přidala již bez vaření pažitku.
Poznámka
Počet porcí: 3
Čas přípravy: 30 minut
Vývar byl připraven z hovězího masa, mrkve, petržele, celeru, nového koření, bobkového listu a soli.