Jáhlový dezert s hruškou, skořicí a mandarinkovou šťávou, dozdobeno sekanými mandlemi a malinami

 

 Ingredience

  • 30g jáhel
  • 1 hruška
  • 6 klementýnek – šťáva z nich
  • skoříce Grešík špetka
  • sekané mandle dle potřeby
  • maliny na ozdobení

Příprava

Tatínek se nám utrhl a nakoupil hodně velké množství mandarinek. Od babičky jsme dostali hrušky a maliny. Takže můj úkol byl jasný. Zúžit zásoby. Tak vznikl tento dezert.

Jáhly propláchneme, několikrát spaříme, dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody. Přidáme skořici a vaříme cca 15 min. Ke konci přidáme nastrouhanou hrušku, stáhneme a rozmixujeme společně se šťávou z mandarinek. Ozdobíme nasekanými mandlemi a malinami.

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 30 minut

 

Pokud chcete připravit dezert menším dětem, postačí uvařené jáhly rozmixovat s libovolným ovocem. Jáhly.