Ingredience
- 60g jáhel
- 4 jablka
- 1/2 lžičky skočice Grešík
- skořice či jahody na ozdobení
- voda dle potřeby
další variantou je kombinace hrušek a jablek
Příprava
Řekla jsem si, že dneska nic dělat nebudu. Jenže babička přivezla čerstvé jahody, druhá babička čerstvá jablíčka ze sadu, no prostě mně to nedalo. Jakmile vidím suroviny, okamžitě mi to šrotuje v hlavě a je to.
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí a jedním pokrájeným jablíčkem 15-20min.
Po uvaření rozmixujeme a přidáme 2 nastrouhaná jablíčka. Zamícháme a plníme do sklenic. Zdobíme posledním nastrouhaným jablíčkem a na vrch dáme jahodu.
Poznámka
Počet porcí: 3
Čas přípravy: 30 minut
Tento dezert zařím do kategorie dětem od 1 roku. Pokud vynecháte skořici a jahody může být připraveno i mladším dětem. Pokud budete dezert připravovat pro dospělé můžete jej přisladit dle vlastní chuti.