Jáhlový dezert s jablečno-skořicovým rozvarem

 

 Ingredience

  • 60g jáhel
  • 4 jablka
  • 1/2 lžičky skočice Grešík
  • skořice či jahody na ozdobení
  • voda dle potřeby

další variantou je kombinace hrušek a jablek

Příprava

Řekla jsem si, že dneska nic dělat nebudu. Jenže babička přivezla čerstvé jahody, druhá babička čerstvá jablíčka ze sadu, no prostě mně to nedalo. Jakmile vidím suroviny, okamžitě mi to šrotuje v hlavě a je to.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí a jedním pokrájeným jablíčkem 15-20min.
Po uvaření rozmixujeme a přidáme 2 nastrouhaná jablíčka. Zamícháme a plníme do sklenic. Zdobíme posledním nastrouhaným jablíčkem a na vrch dáme jahodu.

Poznámka

Počet porcí: 3

Čas přípravy: 30 minut

Tento dezert zařím do kategorie dětem od 1 roku. Pokud vynecháte skořici a jahody může být připraveno i mladším dětem. Pokud budete dezert připravovat pro dospělé můžete jej přisladit dle vlastní chuti.

jáhly

3716normal