Jáhlový dezert se švestkami, skořicí, hruškou a šťávou z pomeranče

 

 Ingredience

  • 60g jáhel
  • 2 hrušky
  • 200g mražených švestek
  • 1/2 čajové lžičky skořice Grešík
  • 1 šťáva z jednoho pomeranče

Příprava

Bylo třeba trošičku zredukovat zásobu švestek z mrazáku, babička přivezla ze sadů hruštičky a už jsem tu koukala delší dobu na pomeranč. Tak vznikla tato svačinka.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhanou hrušku, šťávu z pomeranče, rozmixujeme. Na páře krátce prohřejeme švestky, stáhneme slupku, rozmixujeme.
Na dno sklenky dáme rozmixované švestky a pak směs jahel. Ozdobíme celými švestkami.

Dobrou chuť!

Poznámka

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 45 minut

Jáhly