Jáhlový dezert z jahel, hrušky a fresh šťávy z hroznů

 

 Ingredience

  • 50g jáhel Adveni
  • 1 hruška
  • 100 ml odšťavněné fresh hroznové šťávy
  • borůvky na ozdobení

Příprava

Znáte jáhly? Jáhly mají vysoký obsah vitamínů skupiny B, obsahují vlákninu, fosfor, hořčík, draslík, zinek a železo, takže se doporučují lidem trpícím chudokrevností. Vysoký obsah fosforu pomáhá v prevenci a léčbě depresí a únavy. Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou, a proto jsou vhodné při žaludečních obtížích. Neobsahují lepek, a proto jsou vhodné pro bezlepkovou dietu. Díky obsahu minerálních látek zlepšují metabolismus a mohou pomoci při snaze zhubnout i ztloustnout. Východní medicína je využívá při léčbě sleziny a slinivky břišní a proto jsou vynikající potravinou pro diabetiky. Jáhly mají zahřívací účinek na organismus.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhanou hrušku a odšťavněnou fresh šťávu z hroznů, rozmixujeme, naplníme do pohárů a ozdobíme borůvkami.

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 30 minut

Jáhly jsou bohatým zdrojem železa a dalších cenných živin více o této obilovině naleznete zde: jáhly