Ingredience
- 400g vepřové kotlety
- sádlo dle potřeby
- Modrý portugal jakostní víno odrůdové polosuché dle potřeby
- 2 cibule
- 2 šalotky
- 1 bílá cibule
- 1 maďarské červená paprika lahůdková Grešík
- pepř čtyř barev dle chuti
- sůl
- směs sušených hřibů
- zázvor dle chuti
- nakládané okurky dle chuti
- sojovou omáčku dle chuti
- voda dle potřeby
Příprava
Houbičky ty my rádi, původně manžel chtěl jen vepřové plátky na přírodno, hlavou mi blesklo, to je nuda a řekla jsem si, že vyzkouším něco nového, no a samozřejmě jsem si chtěla dát i vínečko, to při vaření roztančí celou kuchyni, manžel vůbec nenamítal a konstatoval, že tuhle dobrůtku teda fakt joooo.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, lehce posypeme paprikou, okraje nařízneme, aby se nám maso nekroutilo. Vložíme na rozpálený tuk a opečeme, vyjmeme a dáme do hrnce s pokličkou. Na výpeku z masa si orestujeme pokrájené cibule, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Když je cibulka měkká, rozmixujeme ji do hladka a přidáme předem namočené houby bez vody ve které byly houby namočené a dále podléváme vínem dle potřeby. Když jsou houby měkké, část jich vyjmeme a zbylé rozmixujeme dohladka, vyjmuté houby vrátíme zpět, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, nakládané okurky, sojovou omáčku, případně dosolíme a nakonec přidáme opečené kotlety a ještě povaříme. Podáváme s bramborem pečeným v troubě. Brambory omyjeme, osolíme, přidáme tymián a zakapeme olivovým olejem.
Poznámka
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 60 minut
Zázvoru jsem použila 1 čajovou lžičku a asi 2-3 malé nadkládané domácí okurky.