Krůtí nakládaná masová směs v povidlech a medu se zeleninou a rýží

Ingredience

  • 4-5 krůtích prsních řízků
  • 1,5 lžíce medu
  • 2 lžíce švestkových povidle
  • lahůdková červená paprika Grešík
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • sůl dle potřeby
  • České Ghíčko bio dle potřeby či jiný tuk
  • 1/4 pórku
  • 1 blá cibule
  • 2 mrkve
  • 2-3 hrsti hrášku
  • rýže dle potřeby
  • tamari – sojová fermenotvaná omáčka
  • zdobení – na oleji orestovaný pórek a sezamové semínko

Příprava

Mlsná, mlsná, mlsná, krásné počasí a to prostě láká ke grilovačce.

Včera jsme grilovali a dnes se recyklovalo. Včera jsme si debužírovali, grilovali jsme krůtí masíčko naložené v medu, švestkových povidlech, červené paprice, česneku, kmínu, soli. Podávali jsme s opečenými bramborami na tymiánu. Jelikož jsme si nacpali pupky k prasknutí a už nebylo místo, schovali jsme si naložené maso na druhý den. Naložené maso jsem orestovala na Ghí, vyndala do kastrůlku a přiklopila poklicí. Na výpeku jsem orestovala pórek, cibuli a následně již jen přidala uvařenou mrkev a hrášek v páře, vrátila zpět maso, dochutila červenou paprikou, dosolila a přimíchala vařenou rýži . Pro dospělé jsem navíc přidala do směsi Tamari a na olivovém oleji opečený pórek a sezamové semínko. Luxusní, rychlá pochoutka, která potěší velké i malé.

 

Poznámka

Počet porcí: už si přesně nepamatuji kolik jsem vařila rýže, na které je konečný počet porcí závislý, ale přibližně odhadem v sypané podobě 1,5 sáčku rýže.

Čas přípravy: 20 minut

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio: Palmový olej *, kokosový olej *, řepkový olej *, voda, mrkvová šťáva koncentrát *, emulgátor slunečnicový lecithin, citronová šťáva koncentrát *, za studena lisovaný citronový olej * KONTROLUJTE SI A HLÍDEJTE SLOŽENÍ Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/