Ingredience
- České Ghíčko dle potřeby
- 200g kuřecích prsních řízků
- 100g růžičkové kapusty
- 1 velká kedlubna
- 1 cibule
- mletý kmín
- 1,5 polévkové lžíce tapiokového škrobu
- voda
- sůl
- okurky ve sladkokyselém nálevu dle chuti
- basmati rýže dle potřeby
Příprava
Ráno jsem otevřela lednici a koukala na mě kedlubna a kapusta. Původně jsem myslela na polévku, ale když jsem koukla o polici výš a viděla domácí nakládané okurky, tak mě přepadla chuť tyto ingredience zkombinovat, nejdřív to vypadalo, že sním většinu okurek a nic na finální dochucení nezbude, ale naštěstí jich máme v zásobě dost, musím říct, že se mi tato kombinace fakt podařila.
Začala jsem tím, že jsem si očistila růžičkovou kapustu, kterou jsem rozkrájela na poloviny a uvařila v páře. Mezitím jsem si oloupala a najemno nastrouhala kedlubnu, nakrájela najemno cibuli a dala do skleněné zapékací mísy. Na Ghí jsem si zatáhla kuřecí maso, osolila, přidala kmín a přendala do zapékací mísy společně s uvařenou kapustou, přidala kmín, podlila vodou, přidala tapioka škrob, vše společně zamíchala, přiklopila a dala zapéct do rozehřáté trouby na 180-200°C. Nakonec jsem odklopila, přidala najemno nastrouhanou okurku, zamíchala, dosolila
a dala krátce bez přiklopení zapéct.
Podáváme společně s basmati rýží či vámi oblíbenou přílohou.
Poznámka
Počet porcí: 3
Čas přípravy: 45 minut
Tapiokový škrob je bezlepkový, zdravější alternativou pro zahušťování pokrmů.