Ingredience
- 50g kokosového oleje
- 50g pražených, nesolených kešu ořechů
- 40g čokolády Liebhart S Amore Bio – hořká čokoláda 99% kakaa Bio
- 2 lžíce Ghítely
- 2 lžičky datlového sirupu
Příprava
Je libo pralinky? Co takhle z Ghítely?
Kokosový olej rozpustíme společně s čokoládou, Ghítelou. Kešu ořechy rozemeleme na prach a přidáme do pralinkové směsi, osladíme datlovým sirupem a zamícháme. Nalijeme do silikonových formiček a necháme přes noc v lednici ztuhnout, ideálně v mrazáku zmrznout. Pralinky se rozplývají, kdo má raději tužší přidá si kakaové máslo či agar.
Poznámka
Vhodné pro ABKM, bezlepové, bez vajec, vegetariánské.
Z uvedeného množství připravíte cca 48 pralinek.
Čas přípravy: 20 minut
Ghítela je luxusní alternativa oblíbené pomazánky. Složení: arašídové máslo, ghí, kakao, med, vanilka vše v BIO kvalitě.