Lískooříškový Ghítela dezert s kokosovým mlékem

Ingredience

  • 400ml kokosového mléka REAL v plechu 80%
  • 1 lžička lískooříškové Ghítely
  • med dle chuti, případně jiné sladidlo
  • sekané mandle, lískové ořechy na ozdobu

Příprava

V těchto vedrech není vůbec chuť na nějaké pečení a rozpálení trouby se vážně nevyplatí. Chladíme se jak se dá a jelikož nám přišla nová zásoba Ghítelky, hned jsme ji otestovali v dezertu. Musím říct, že je to luxusní kombinace a tento šlehačkový krém bude famózní i na dort.

 

Příprava je velmi snadná, vezmeme kokosové mléko v plechu, zatím jsem nenašla čisté kokosové mléko bez přidaných zahušťovadel, které by drželo lépe po našlehání a chutnalo takto luxusně, takže se vážně vyplatí sehnat už se na e-shopech vyskytuje, já si jej nechávám dovážet z Německa, plánuji vyzkoušet kokosové Real thai v plechu, ale zatím se mi jej nepodařilo sehnat.

Kokosové mléko v plechu vložíme na 24 hodin do lednice nebo 45 minut do mrazáku. Následně vyndáme tuhý podíl do šlehací nádoby, tekutý dáme stranou, zužitkujeme do kaše nebo dezertu. Šleháme na plné otáčky přibližně 2-3 minuty. Našlehá se stejně jako smetana ke šlehání, po našlehání vmícháme sladidlo.

Krém navrstvíme do pohárků, přidáme lžičku lískooříškové Ghítely a navrch dezertu můžeme přidat lískové ořechy a na pánvi opražené mandle, ty však přidáváme vychladlé, aby dezert nezačal téct, dáme vychladit do lednice.

 

Přeji příjemné ochlazení, vážně stojí za vyzkoušení.

 

Poznámka

 

Čas přípravy: bez chlazení pár minut

Počet porcí: 2-3 porce

Lískooříšková Ghítela: Čerstvě pražené a jemně mleté lískáče, trochu medu, ghíčka, kakaa a pravé madagaskarské vanilky. Více zde: https://ceskeghicko.cz/produkt/ghitela-liskooriskova-230g/