Mrkvová polévka s pórkem, ředkví, polníčkem, petrželí a cuketou

 

 Ingredience

  • České Ghíčko dle potřeby
  • 150g pórku
  • 150g mrkve
  • 140g bílé ředkve
  • 60g polníčku
  • 90g petržele
  • 80g očištěné cukety
  • majoránka
  • mořská sůl
  • 1,5 litru vody

Příprava

Dnes ráno se mi nechtělo nic dělat, poklidila jsem, posnídala a přemýšlela nad polévkou, kde bych zužitkovala zbytek polníčku. Venku začalo akorát svítit sluníčko, které mně hned zvedlo náladu a vzpomněla jsem si, že mám načatou cuketu a v hojné zásobě pórek. Po otevření lednice na mě vykoukla mrkvička, bílá ředkev a polévka byla na světě, zbývalo ji už jen uvařit.

Na Ghíčku si orestujeme pórek, přidáme pokrájenou mrkev, petržel, ředkev, cuketu, krátce prohřejeme a zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká přidáme polníček, který jsem již pouze vmíchala bez vaření.

Poznámka

Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 minut

Pro děti od 1 roku

Pokrm vhodný pro: vegetariány, bez BKM, lepku, vajec.
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/
P1110442