Nepečené kokosové hvězdičky s Koko Ghí a čokoládou

Ingredience

  • 90g strouhaného kokosu
  • 3 lžíce Koko Ghí*
  • 2 lžíce javorový sirupu
  • čokoláda na vaření Vivani nebo jiná kvalitní vysokoprocentní čokoláda
  • 1 lžíce Malibu rum dle chuti-dětem vynecháme
  • 3 lžíce rýžovo-kokosového mléka nebo kokosového mléka v plechu

 

Další možné obměny

  • můžeme přidat namleté mandle
  • namleté kešu ořechy
  • kokosový krém Šmakoun, který však není vhodný pro ABKM a bezvaječnou dietu

 

Další nepečené cukroví, které u nás nesmí chybět, připravuji jej v různých obměnách. Čistě kokosové, s mandlemi, kešu ořechy, prostě na co mám zrovna chuť. Pro dospělé připravuji velmi ráda s Malibu kokosovým rumem. Velmi snadné a rychlé cukroví, které nemusíte dělat dopředu, stačí večer před Štědrým dnem, případně jako velmi luxusní záchrana když už je vše snědené.

 

Do misky nasypeme strouhaný kokos, přidáme Koko Ghí, javorový sirup, Malibu rum, zamícháme a dle konzistence přidáme rýžovo kokosové mléko nebo kokosové mléko v plechu. je zapotřebí, aby se směs nerozpadala. Připravíme si tác, na který dáme pečící papír, položíme formičku na připravený pečící papír a upěchujeme do ní připravenou hmotu. Je zapotřebí hodně umačkat, následně opatrně vymáčkneme z formičky. hvězdičky dáme zachladit alespoň na 1 hodinu, následně jen ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, pokud si chcete dopřát více čokolády, lze potřít celé hvězdičky, případně můžete ponechat i bez.

 

Lze připravit i v silikonových formách. Hmotu upěchujeme do silikonové formy, zalijeme čokoládou a ozdobíme lískovými ořechy. Pro milovníky Ghítely můžeme přidat při rozpouštění čokolády právě Ghítelu, postačí 1 lžíce. Recept na hvězdy níže zde ve vegan verzi stačí nahradit kokosový olej Koko Ghí

 

p1180226

Poznámka

Počet porcí: 9 hvězdiček – formička orion, případně lze využít jakoukoliv silikonovou formu na košíčky, muffiny atd.

Čas přípravy: 15 minut bez chlazení

 

*Koko Ghí je kombinace ghíčka s bio kokosovým olejem.  Má velmi jemnou chuť s nádechem po kokosu, prostě pecka. V lednici úžasně zatuhne jako kokosový olej, tudíž Koko Ghí najde uplatnění i v nepečených laskominách či raw dezertech.

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/

 

p1180957