Pohankové vafle z máku a Ghítely

 

 Ingredience

Příprava

Do vafliček jsme se zamilovali a Ghítela v tom jede s nimi. Ghítela se stala surovinou číslo jedna, má jedinou chybu, není bezedná.

Vyšleháme vejce společně s mákem, přidáme Ghítelu, prosetou mouku s kypřícím práškem, datlový sirup, vyšleháme a postupně přiléváme mandlové mléko, pořádně vyšleháme. Těsto nalijeme do vaflovače a pečeme přibližně 3 minuty, záleží na vaflovači. Vaflovač během pečení neotevíráme, vafle by se potrhaly, pokud by byl s těstem problém lze péct ve vaflovači přes pečící papír, který položíme na vaflovač, nalijeme těsto a opět vrstvu pečícího papíru. Těsto lze použít i do formy do trouby.

 

Poznámka

Vhodné pro ABKM, bezlepkové, vegetariánské, není vhodné pro bezvaječnou dietu – zde lze nahradit vejce jablečným pyré, banánem nebo vanilkovou hraškou. Je třeba dát pozor na konzistenci. Pokud použijete hrašku bude potřeba více tekutého podílu v těstě, které můžete nahradit rostlinným mlékem.

Kypřící prášek Amylon má uvedeno na obale, že může obsahovat stopy mléka a lepku, pokud jste citlivý na stopy doporučuji tento kypřící prášek nahradit např. vinným kamenem, případně bezfosfátovým kypřícím práškem bio-nebio.

Z uvedeného množství surovin připravíte 13 vaflí.

Čas přípravy: 15 minut.

Ghítela je luxusní alternativa oblíbené pomazánky. Složení: arašídové máslo, ghí, kakao, med, vanilka vše v BIO kvalitě.

Rostlinné mléko si můžete připravit i doma více zde: rostlinná mléka

Ghítela: čerstvě pražené a jemně mleté lískáče, trochu medu, ghíčka, kakaa a pravé madagaskarské vanilky.Nebo verze s arašídy.

Více o Ghítele zde: Bio České Ghíčko