Ředkvičková pomazánka s červenou cibulkou, řeřichou, umeoctem a Ghíčkem

 

 Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 1 malá červená cibule
  • České Ghíčko Bio dle potřeb
  • mořská sůl dle chuti
  • umeocet dle chuti
  • řeřicha dle chuti

Příprava

Když mi babička řekla, že nám do skleníku zasázela ředkvičky, vyprovokovalo mě to k pomazánce. Ředkvičky sice ještě domácí nejsou, ale když nad tou myšlenkou slintáte jak bernardýn a vidíte je v obchodě, tak prostě neodoláte.

Pokrájené ředkvičky, cibuli a Ghí jsem nandala do mixéru a rozmixovala, ráda si kousnu do kousku ředkvičky nebo cibulky, tudíž jsem nemixovala do hladka.
Vzniklou směs jsem vyndala do mísy a dochutila solí, řeřichou a umeoctem. Já dala asi tak 1,5 polévkové lžíce umeocta, zamícháme a namažeme na pečivo, já zvolila lámankový chléb.

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 10 minut

Pro bezlepkovou dietu zvolte jiné pečivo.

 

Umeocet: ve skutečnosti se nejedná o skutečný ocet, protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou. Umeocet je již slaný pozor na přesolení polévky.

Složení: UME švestky (54,5%), mořská sůl (35,6%), Shizo (Perilla listy).

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. http://ceskeghicko.cz/kontakt/