Rýžový dezert s borůvkami a jablíčkem

 

 Ingredience

  • 100ml rýžového mléka
  • 30g kulatozrnné rýže
  • 3-4 hrsti borůvek
  • 1 jablko
  • černý rybíz na ozdobení

Příprava

Prošla jsem recepty a našla tento zapomenutý dezertík, který mi připomněl letní dny. Tak jsem si na chvíli přinesla zpět sluníčko a zavzpomínala na chuť čerstvých borůvek a černého rybízu.

Uvaříme si kulatozrnnou rýži, kterou propláchneme, zbaví se lepkavosti. Rozmixujeme rýži s ostatními surovinami. Podle konzistence přiléváme rýžové mléko.

Dospělí si mohou přisladit datlovým sirupem, případně přidat skořici. Rychlý, snadný, levný dezert bez konzervantů, barviv a škrobů.

Poznámka

Počet porcí: 2

Čas přípravy: 20 minut

Výroba rostlinného mléka