SOUTĚŽ
Dne 7.3.2016 jsme odstartovali webové stránky NA VLNĚ CHUTI, nechce se mi tomu věřit, ale uplynul už rok a VLNA CHUTI oslavila svoje první narozeniny. Nikdy jsem nedoufala, že se webové stránky budou těšit takové návštěvnosti, někdy mě to až děsí, ale zároveň moc těší, že jsou webové stránky užitečné, to byl hlavní důvod pro jejich spuštění. K dnešnímu dni za celý rok navštívilo VLNU CHUTI přes 100 000 čtenářů, a to je nádherné číslo, kterého si velmi vážím. Původně to byla taková soukromá kuchařka, abych se měla kam vracet, ale nyní je to i velká zodpovědnost. Chtěla bych moc poděkovat za zpětné reakce, krásná slova, která mě ženou dál, krásné fotky dortů, vaší práce, ohlasy na webu, soukromé zprávy, podporu, prostě za to, že jste.
Vzhledem k tomu, že slavíme první narozeniny, jsem pro vás připravila soutěž.
První cenou jsou formy na mini bábovky CROFTON a druhou cenou mini bábovičky ERNESTO, které vídáte v receptech.
A co musíte udělat, aby jste mohli získat výhru:
1. Dejte TO SE MI LÍBÍ této stránce
2. Sdílejte veřejně tento příspěvek
3. Zodpovězte pod tuto fotku na otázku – co znamená zkratka bez bkm, která se na webu objevuje v jednotlivých kategoriích, nápovědu naleznete na webu v horní liště v záložce o mně – zaměření webu
4. Zodpovězte pod tuto fotku, co byste na webových stránkách vylepšili nebo co vám zde chybí – přehlednost, orientování se na webu…
5. Sledujte vyhlášení výherců 7.4.2017, výherci budou losováni.
Přeji hodně štěstí.
Prosím nekomentujte zde, ale na FB stránce:https://www.facebook.com/navlnechuti.cz/?fref=ts, podmínkou je zasílací adresa v ČR.
Informace k formě CROFTON, která je dovežena z Německa
Mini formičky na 6 báboviček * vnitřní dlouhověká nepřilnavá vrstva * lehké vyjmutí z formy * jednoduché čištění * obžvlášť dobrá tepelná vodivost * rovnoměrné hnědnutí
Tipy na pečení a údržbu:
1.Pečící formy před prvním použitím umýt horkou vodou a přípravkem na nádobí a poté otřít do sucha.
2. Rozdělte těsto vždy rovnoměrně do všech forem uhlaďte je čajovou lžičkou.
3. Aby se Vám hotový moučník lépe vyndal, doporučujeme i přes to, že se jedná o nepřilnavý povrch, vymastit a vysypat moukou.
4. Při pečení s vrchním příkonem, popř. dolním, je nutné 5-10 minut předtím rozehřát. Při pečení s teplým vzduche nebo plynem to není nutné. Horké formy vždy pomocí rukavic nebo chňapek vyndávat z trouby. Pečící forma je odolná na pečení do max. 250°C.
5. Pečící formu dát na rošt na doporučený stupeň umístění.
6. Takto zjistíte, zda je moučník hotový: Píchněte špejlí do nejvyššího místa hluboko do moučníku. Pokud na ní zůstane po vytažení nalepené těsto, musí být doba pečení ještě prodloužena.
7. Tím že mohou moučníky lehce spadnout, měly by po upečení ještě zůstat chladnout 10-15 minut ve formě .
8. Čištění formy: Doporučujeme formu výlučně mýt v ruce. Nechat krátce namočit v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí a poté vlhkým hadříkem vytřít a osušit. Mytí v myčce nádobí není vhodné.
9. Nikdy nepoužívat škrábavé kuchyňské pomocníky ani drhnoucí čistící přípravky.
Druhé mini formičky ERNESTO jsou zakoupeny v ČR v prodejně LIDL, kde je uveden český návod.