Ingredience
- 100g žitné chlebové mouky
- 100g špaldové mouky hladké
- 40g kakaového prášku Troubelice
- 70g panely či jiného sladidla
- 120ml kokosového mléka či jiného rostlinného mléka
- 100ml vody
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- 50g hořké nasekané čokolády
- 60g kakaového másla Troubelice
Příprava
Už jsem měla hrozně dlouho chuť na čokoládové sušenky, jelikož jsem si jedny koupila a akorát jsem si zkazila chuť rozhodla jsem si ji napravit. Tyto sušenky jsou naprosto luxusní a nasadí laťku velmi vysoko. Já už mám s kupovanými sušenkami problém, že mi nechutnají, buď jsou strašně přeslazené a nebo jim něco chybí. No tak si hraji s vlastními.
Příprava je velmi snadná, smícháme v míse všechny sypké ingredience: mouky, kypřící prášek, panelu, kakaový prášek. K suchým ingrediencím přilijeme ve vodní lázni rozpuštěné kakaové máslo, které necháme před přidáním vychladnout, dále přilijeme rostlinné mléko a vodu, zamícháme. Pokud budete měnit druh použité mouky, vodu přilévejte dle konzistence. Vše důkladně zamícháme a nakonec vmícháme nasekanou hořkou čokoládu, opět zamícháme. Vzniklé těsto naplníme do sáčku, ustřihneme roh a na plech, který jsme si vystlali pečícím papírem vytlačíme kolečka, dá to trošku zabrat, těsto je hutnější. Když máme udělaná kolečka můžeme je ponechat tak, jak jsou a nebo vidličkou či lžičkou načechrat. Připravené sušenky vložíme do rozehřáté trouby, pečeme přibližně 10 minut, hlídáme, nesmí začít černat.
Doufám, že vy vydržíte a nebudete je ujídat teplé, přeji příjemné mlsání.
Poznámka
Počet porcí: 1 plech
Čas přípravy: 30 minut