Velikonoční borůvková pomlázka

Ingrdience

  • 220g vajec (váženo se skořápkou)
  • 170g špaldové mouky hladké
  • 100g špaldové mouky hladké celozrnné
  • 40g třtinového cukru
  • 1 lžička makové mouky
  • 1 lžce teff mouky světlé
  • 1/2 kypřícího prášku bez fosfátů
  • borůvky dle potřeby
  • voda dle potřeby cca 100-150ml

 

Příprava

Babička vyrazila na nákup do Lídlu a vzhledem k tomu, že mě moc dobře zná už ani nevolá a rovnou kupuje. Má to jediný háček, nemám neomezený prostor a moje kuchyně by potřebovala extra skříň jen na formičky, vykrajovátka a další pomocníky při pečení, no jistě to znáte. Velikonoce se nám pomalu blíží a já neodolala a musela jsem silikonové formičky hned vyzkoušet.

 

Vejce utřeme s cukrem, přidáme prosátou mouku, kypřící prášek, vyšleháme a postupně přiléváme vodu.
Když je těsto připravené, nalijeme do forem, přidáme do každé formičky borůvky, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 20 minut, vyzkoušíme špejlí.

Poznámka

Počet porcí: 12
Čas přípravy: 30 minut