Ingredience
- 1 menší květák
- 3 malé brambory
- 3 malé mrkve
- 1/2 malé cukety
- 3 celá vejce
- 1 velká cibule
- 1 šalotka
- 1 lžička Mahá koření
- sůl dle chuti
- Bio České Ghíčko dle potřeby
Příprava
Zapečenou zeleninu milujeme a když dorazila bedýnka s květákem, cuketami a další zeleninou, rozhodla jsem se ji zkombinovat a musím říct, že jsme si moooc pochutnali. V jednoduchosti je krása. Navařeno a můžeme vyrazit ven, kde krásně svítí sluníčko.
Na páře si uvaříme květák. Na Ghí si orestujeme cibuli a šalotku společně s Mahá kořením. Do zapékací mísy dáme uvařený květák, orestované cibule a přidáme pokrájenou zeleninu – brambory, mrkev, cuketu, osolíme, přiklopíme. Pečeme do změknutí zeleniny a nakonec přidáme rozkvrdlaná, osolená vejce, které do směsi zamícháme a krátce zapečeme již bez přiklopení.
Poznámka
Počet porcí: 3
Čas přípravy: 60 minut
České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce.http://ceskeghicko.cz/kontakt/