Ingredience
- České Ghíčko bio na opečení či jiný tuk
- 1/4 dýně hokaido
- 1/2 cukety, očištěné, oloupané
- 3 brambory
- 3 stroužky česneku
- majoránka dle chuti
- himalájská sůl dle chuti
- 1 celé vejce
- hladá špaldová celozrnná mouka na zahuštění
- lahůdková maďarská paprika mletá Grešik
Šťouchané brambory
- 1 cibule
- ghí dle potřeby (případně alsan bio, náhražka za máslo)
- 6 velkých brambor
- sůl dle chuti
Příprava
Měli jsme chuť na něco bezmasého a přivezli jsme si z farmářské prodejny zelný salát s červenou řepou. Dýní a cuketami jsme byli zavalení a babička naléhala ať jim odpomůžem. Takové dobrotě se nedá říct ne.
Příprava je rychlá, nastrouháme zeleninu, přidáme koření, osolíme,vejce, prolisovaný česnek, zahustíme moukou, opečeme na Ghí.
Pro malého jsem ubrala na koření a upekla v troubě.
Karbanátky můžeme opéct na sucho nebo potřít pečící papír jemně olejem či Ghí, uplácat karbanátky, pokapat olivovým olejem či potřít Ghí a nechat upéct na 180°C cca 20 min. do růžova.
Brambory uvaříme v osolené vodě, vodu slijeme. Orestujeme si na Ghí cibulku, rozšťoucháme brambory, přidáme orestovanou cibulku, dosolíme.
Poznámka
Není určené pro bezlepkovou a bezvaječnou dietu. Lze nahradit bezlepkovou moukou. Zelný salát s červenou řepou jsem zakoupila ve farmářské prodejně.
Počet porcí: 4
Čas přípravy: 60 minut