Kapustová polévka v s polníčkem a pohankovými vločkami

 

 Ingredience

  • 15 kuliček růžičkové kapusty
  • 120g pórku
  • 50g petržele
  • 60g polníčku
  • 1/2 batátu
  • hrst jemných pohankových vloček
  • řasa kombu – velikost poštovní známky
  • 1,5 litru vody
  • sůl dle chuti

 

Příprava

Když jsem byla na nákupu v Bille, neunikl mé pozornosti polníček, který jsem si oblíbila. V tomto počasí je přímo ideální, díky vysokému obsahu vitamínu C podpoří imunitu, dále je zdrojem vitamínu E, B, provitamínu A, kyseliny listové, obsahuje spoustu hořčíku a železa. Pokud chceme polníček přidat do polévky, nevaříme jej, vitamín C by se znehodnotil.

Růžičkovou kapustu oloupeme, na středu nakrojíme, nakrájíme si na kostičky batát, petržel, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu a vaříme. Když je kapusta měkká přidáme pokrájený pórek, pohankové vločky, osolíme, krátce povaříme, odstavíme a za pár minut přihodíme polníček.

Poznámka

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 45 minut

Více o řase kombu zde: kombu