Krůtí omáčka s mrkvičkou a petrželkou, zahuštěná teff a cizrnovou moukou s brambůrkami a pažitkou

 

 Ingredience

  • tuk dle potřeby
  • 200g krůtích prsních řízků
  • 1 petržel
  • 4 střední mrkve
  • 3 brambory
  • teff mouka světlá dle potřeby
  • cizrnová mouka hladká dle potřeby
  • voda dle potřeby
  • pažitka na ozdobení

Příprava

Tato masová směs se zeleninou je naše oblíbená. Tentokrát jsem použila na její zahuštění teff a cizrnovou mouku.

Na tuku si orestujeme na kostičky pokrájené krůtí maso, přidáme na kostičky pokrájenou mrkev, petržel, krátce prohřejeme a podlijeme vodou. Když je zelenina měkká, zahustíme teef a cizrnovou moukou, krátce povaříme, podáváme s vařeným bramborem, který si posypeme pažitkou.

Poznámka

Počet porcí: 3

Čas přípravy: 30 minut

Pokud neznáte Teff dočtete se o něm zde: teff