Ingredience
Zeleninový krém
- 3 větší růžičky brokolice
- 1/2 cukety
- 2 pláty listového špenátu Bonduelle
- 1 stroužek česneku
Losos na tymiánu
- 150g lososa
- šťáva z citrónu dle chuti
- čerstvý tymián pár snítek
- olivový olej dle potřeby
- himalájská sůl dle chuti
Příprava
Losos patří mezi naše oblíbené ryby a když jsem propátrala zásoby a zjistila, že máme přebytky v podob cukety, brokolice a špenátku tak volba se přímo nabízela.
Brokolici a cuketu jsem dala na pařáček a uvařila v páře. Zvlášť jsem si uděla mražený listový špenát, nechala ho povolit a krátce prohřála společně s česnekem. Pomixovala dohromady uvařenou brokolici, cuketu, špenát s česnekem. Lososa jsem pokapala citrónem, lehce osolila Himalájskou růžovou solí a na vrch dala pár snítek čerstvého tymiánu. Nechala pod alobalem na talířku 2 hodiny odpočinout. Po té opekla na olivovém oleji.
Poznámka
Počet porcí: 1
Čas přípravy: 90 minut