Brokolico-špenátovo-cuketový krém s lososem na tymiánu

 

 Ingredience

Zeleninový krém

  • 3 větší růžičky brokolice
  • 1/2 cukety
  • 2 pláty listového špenátu Bonduelle
  • 1 stroužek česneku

 

Losos na tymiánu

  • 150g lososa
  • šťáva z citrónu dle chuti
  • čerstvý tymián pár snítek
  • olivový olej dle potřeby
  • himalájská sůl dle chuti

Příprava

Losos patří mezi naše oblíbené ryby a když jsem propátrala zásoby a zjistila, že máme přebytky v podob cukety, brokolice a špenátku tak volba se přímo nabízela.

Brokolici a cuketu jsem dala na pařáček a uvařila v páře. Zvlášť jsem si uděla mražený listový špenát, nechala ho povolit a krátce prohřála společně s česnekem. Pomixovala dohromady uvařenou brokolici, cuketu, špenát s česnekem. Lososa jsem pokapala citrónem, lehce osolila Himalájskou růžovou solí a na vrch dala pár snítek čerstvého tymiánu. Nechala pod alobalem na talířku 2 hodiny odpočinout. Po té opekla na olivovém oleji.

Poznámka

Počet porcí: 1

Čas přípravy: 90 minut