Domácí müsli s ořechy a ovocem

Ingredience

  • 4 hrsti ovesných vloček (lze zakoupit i ovesné vločky bez lepku, případně vyzkoušet s pufovanými výrobky – quinoa, jáhly, pohanka…)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 větší hrst vlašských ořechů
  • 1 hrst kešu ořechů
  • 2 lžičky konopného semínka
  • hrst hroznového vína
  • javorový sirup dle chuti
  • jahody dle potřeby
  • rýžovo-kokosové mléko Provamel dle potřeby nebo kokosové

Příprava

Snadná rychlá snídaně, která má neomezené možnosti kombinací, základ může být stejný, ovesné vločky, kokosový olej, javorový sirup, a pak už si můžete hrát dle libosti. Domácí snadné, rychlé müsli bez všech zbytečností a samotná příprava zabere maximálně 10 minut.

 

Křupavá domácí snídaně z ovesných vloček s kokosovým olejem, javorovým sirupem, praženými vlašskými ořechy, kešu ořechy a konopným semínkem. Nakonec přidáno čerstvé ovoce a zalito rýžovo-kokosovým mlékem, doba přípravy 10 minut, vše na pánvi, tak jdeme na to.

Na rozehřátou pánev dáme ovesné vločky, chvíli za občasného míchání prohřejeme, přidáme kešu ořechy a vlašské ořechy, prohřejeme, aby byly trošku křupavé a nakonec přidáme kokosový olej, javorový sirup. Případně si můžeme krátce opražit ořechy zvlášť. Nakonec přidáme konopné semínko a pokrájené hroznové víno na již sundanou pánev z plotny. Zamícháme, necháme vychladnout v misce či hlubokém talíři a již jen zalijeme oblíbeným mlékem a přidáme čerstvé jahody.

Přeji dobrou chuť a příjemný start do nového dne.

Poznámka

Počet porcí: 1

Čas přípravy: 10 minut